середу, 21 лютого 2018 р.

Результат пошуку зображень за запитом "сині лілії"
 Чотирнадцять школярів із дев'яти областей України стали переможцями конкурсу "Як я розумію український інтерес?" Дев'ятого березня до редакції газети "Український інтерес" (м. Київ) запрошена наша учениця 9-А класу Яблонська Дарина на майстер-клас та церемонію нагородження! 

МИ РАДІ ТАКОМУ УСПІХУ! ВІТАЄМО ТЕБЕ, ДАРИНО!


     До Міжнародного дня рідної мови 

      Учні 8-А та 9-А класів у рамках Міжнародного дня рідної мови ближче познайомились із творчістю письменника Івана Шпички, який більше тридцяти років працював у Смілі вчителем і запам’ятався усім як влучний гуморист і сатирик.
     Запрошена на зустріч Світлана Іванівна Симоненко, донька письменника, через силу художнього слова донесла до слухачів думку, що мова – це наш великий скарб. Свої почуття і переживання, радість і смуток, біль і здивування ми передаємо через нашу рідну мову. А справжні її майстри створили літературу, читаючи яку, стаєш більш чуттєвим, мудрішим, досконалішим.
     А потім учні мали змогу насолодитись майстерним читанням гуморесок І. Шпички у виконанні самої Світлани Іванівни, а також учня 5 класу Сунківської школи Дерев’янка Юрія (переможця Міжнародних конкурсів ім. А Сови та «Золотий лелека») та учениці 9-А класу школи №3-колегіуму Скорик Ганни (переможниці обласної олімпіади з української мови та літератури). Магія слова та талант письменника творили чудо: учнів переповнювала хвиля позитивних емоцій, кумедні життєві ситуації змушували замислитись, а дотепне українське слово викликало найкращі почуття та хороший настрій.
    З портрета на клас дивились серйозні очі письменника-земляка. Він ніби теж був присутнім на цій зустрічі і, мабуть, радів, що його слово об’єднало поціновувачів прекрасного, носіїв милозвучної, неповторної рідної мови.



Ганна Іщенко,
Жанна Шевченко,
учителі української мови та
літератури школи №3-колегіуму

Немає коментарів:

Дописати коментар