пʼятницю, 10 листопада 2017 р.

Цікава подія

Народження нової книги
     Учні НВК «Загальноосвітня школа I-III ступенів №3-колегіум» завжди з великим інтересом ставляться до вивчення літератури рідного краю. Адже Черкаська область багата на творчі особистості. І одна з них – Н.І. Матюшенко Гребенюк.
      8 листопада в обласній бібліотеці ім. Т.Г. Шевченка у місті Черкаси відбулась презентація нової книги завзятої та оптимістичної Надії Іванівни Матюшенко-Гребенюк «Тарасовими шляхами. Світлини мого життя». На цьому заході були присутні члени Національної спілки краєзнавців, обласної Спілки письменників, майстрині-вишивальниці, власне деякі герої книги і просто друзі і близькі письменниці, які надихають її впродовж творчого шляху. Не менш важливою була присутність нащадків Кобзаря, які добре знайомі з авторкою. Розважали і підбадьорювали присутніх різні гурти, які теж отримали запрошення на захід. На презентації їхнім репертуаром стали вірші письменниці, покладені на музику.
     Нещодавно випущена книга має декілька розділів, кожен із них Надія Іванівна цитувала або поезіями, або найвлучнішими рядками. Багато хто з гостей під час привітання згадували і підкреслювали патріотичність авторки, любов до своєї нації та країни.
     Педагогічний колектив та учні НВК «Загальноосвітня школа I-III ступенів №3-колегіум» ще раз вітають Надію Іванівну з нещодавнім ювілеєм із дня народження та з нагоди виходу у світ нової книги.
Яблонська Дарина, учениця 9-А класу

одна із шанувальниць письменниці.



Виховуємо свідомих платників податків 

      Наприкінці жовтня відбулась екскурсія учнів 9-А класу школи №3-колегіуму до Смілянської ОДПІ. Учнів зустріли керівник податкової інспекції - Синьогуб Костянтин Іванович та Боревич Наталія Олександрівна – спеціаліст з питань організації роботи.
        На початку зустрічі начальник ОДПІ Костянтин Іванович провів «круглий стіл» для школярів. Учні дізнались про функціонування установи, організацію роботи податкової інспекції. Особливо зацікавила учнів система оподаткування в Україні та особливості формування Смілянського бюджету.
 
        Майбутнім платникам,свідоме ставлення до сплати податків яких виховується здитинства, головний державний інспектор провела екскурсію в залі  Центру обслуговування платників та робочих місцях інспекторів.
       Дев’ятикласники дізналися, що саме в Центрі обслуговування платників зосереджені всі послуги, необхідні платникам податків:  подача звітності, реєстрація, проведення звірки платежів, видача довідок та свідоцтв, отримання консультаційної допомоги. Зацікавила дітей і щорічна кампанія декларування доходів.
            Цікава екскурсія залишила в учнів чимало вражень. 
Лідія Онученко,
вчитель географії, економіки школи №3-колегіуму

Немає коментарів:

Дописати коментар